B-21 Raider извърши първия си тестов полет в петък, приближавайки футуристичния

...
B-21 Raider извърши първия си тестов полет в петък, приближавайки футуристичния
Коментари Харесай

B-21 Raider, новият ядрен стелт бомбардировач на ВВС, полетя за първи път

B-21 Raider извърши първия си тестов полет в петък, приближавайки футуристичния военен аероплан по-близо до това да стане идващият нация стелт бомбардировач с нуклеарно оръжие.

Raider лети в Палмдейл, Калифорния, където е бил тестван и създаден от Northrop Grumman.

Въздушните сили възнамеряват да построят 100 от бойните самолети, които имат форма на летящо крило, сходно на своя предходник B-2 Spirit, само че ще включват съвременни материали, задвижване и стелт технология, с цел да ги създадат по-оцелели в предстоящ спор. Планира се самолетът да се създава във разновидности със и без водачи.

При представянето на бомбардировача през декември министърът на защитата Лойд Остин сподели, че обсегът на B-21 е непостижим с никой различен бомбардировач.

" Няма да е належащо да бъде основан в театъра, няма да има потребност от логистична поддръжка, с цел да държи някоя цел в риск ", сподели секретарят.

Остин сподели, че ще бъде мъчно за съперниците да открият стелт самолета.

" Петдесет години прогрес в едва забележимата технология са вложени в този аероплан ", сподели той. „ Дори и най-сложните системи за противовъздушна защита ще се затруднят да открият B-21 в небето. “

Въздушните сили споделиха, че обозначението „ B-21 “ е определено, тъй като самолетът е първият нов бомбардировач на 21-ви век, до момента в който името „ Raider “ е определено да съставлява Doolittle Raiders, които направиха изненадваща офанзива по време на Втората международна война.

B-21 е част от напъните на Пентагона да модернизира и трите крайници на своята нуклеарна триада, която включва изстрелвани от силози нуклеарни балистични ракети и изстрелвани от подводници бойни глави, до момента в който влага в нови оръжия, с цел да отговори на бързата военна рационализация на Китай.

Northrop Grumman Corp. е основана във Фолс Чърч, Вирджиния.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР